čtvrtek 12. května 2016

Chci se stát rybářem!

Uvažuješ o tom, že budeš rybařit? Nevíš co všechno k tomu budeš potřebovat?

V následujícím seriálu článků se dozvíš vše potřebné. Zmapujeme a popíšeme vše až do chycení první ryby :-)

Tento článek vznikl v roce 2016, protože na internetu je většina dalších dohledatelných článků poměrně zastaralá a informace v nich nejsou aktuální. Často se teda můžeš dozvědět, že začít rybařit je velmi levné a podobné nesmysly.

Pojďme si tedy shrnout co všechno budeš potřebovat než začneš chytat ryby:


  1. Rybářský lístek
  2. Povolenku
  3. Rybářské vybavení
  4. Místo k rybaření

A rovnou se podíváme na to co to je ten rybářský lístek a k čemu ho budete potřebovat.

Rybářský lístek

Pokud chceš začít chytat ryby v rybářských revírech patřících pod Český rybářský svaz nebo Moravský rybářský svaz, tak se musíš stát členem svazu, opatřit si rybářský lístek a koupit si povolenku.

Mnohem jednodušší situace je v soukromých rybářských revírech. Tam někdy stačí přijít jenom s penězma a začít chytat. Je také třeba říct, že pravděpodobnost chycení ryby je na soukromém rybníku zásadně vyšší a to díky jejich větší zarybněnosti.

Zpět ale k rybářskému lístku.

Takhle vypadá rybářský lístek vydaný v roce 2016:
První rybářský lístek 2016
Rybářský lístek

Před tím než si můžeš udělat první rybářský lístek, tak je třeb složit rybářské zkoušky.
Rybářské zkoušky jsou vlatně písemný test, který prověří znalosti Rybářského řádu a poznávačka ryb.


Rybářské zkoušky

Rybářské zkoušky pořádají místní orgtanizace rybářského svazu. Termíny se liší, ale jsou poměrně časté. Dá se říct, že minimálně jednou za měsíc se zkoušky ve tvém okolí určitě konají.
Pokud chceš najít nejblížší termín, tak zadej do vyhledávače např. "místní organizace ČRS plzeň" nebo "místní organizace ČRS ústí" apod.
Na internetových stránkách pak naleznete termíny zkoušek.
Na zkoušky se obvykle není třeba hlásit, ale pro jistotu si to ověř u vybrané místní organizace.
Pro složení zkoušky si můžeš vybrat organizaci podle své libosti, nemusí to být ta nejbližší trvalému bydlišti, klidně to může být někde jinde.

Za zkoušky se neplatí, je to zdarma.

Až budeš vědět kdy máš termín zkoušky, tak se vrať na tyto stránky a přečti si další článek, který ti poradí jak se na zkoušku připravit.

Petrův Zdar!

Tým Bad Badger




3 komentáře:

  1. Hezký den, děkuji za článek. Co se týče rybaření, ráda si čtu různé články. Například ještě tady: http://hobby.idnes.cz/rybareni.aspx. A mám na vás dotaz ohledně nakupování rybářských potřeb. Co říkáte na tyhle stránky: http://www.rybashop24.com/rybarske-programy/? Mají tam potřeby hezky roztříděné do jednotlivých kategorií podle rybářských programů.

    OdpovědětVymazat
  2. Hezky napsaný článek! Věnuji se rybaření už několik let, když mám čas, ale nemůžu jít lovit, alespoň si pročítám různé články. Nostalgicky vzpomínám na to, jak jsem si pořizovala svoje první vybavení. Většinu výbavy jsem sehnala tady. Mají super výběr a personál mi byl moc ochotný i po telefonu.

    OdpovědětVymazat
  3. Tak moc děkuji za článek! Víte, já se v rybaření vůbec neorientuji, ale můj muž to miluje. Za pár dní má narozeniny, tak ještě sháním poslední rybářské dárečky. Už pro něj mám v garáži, kterou používáme spíš na odkládání věcí a máme ji z tohoto webu, schované krásné rybářské křeslo a nějaké oblečení na ryby.

    OdpovědětVymazat

Diskutujte slušně ;-)